torstai 27. tammikuuta 2011

Storm day

Tänään oli ensimmäinen storm day. Tarkoittaen siis sitä, että koko yliopisto oli suljettu ja luennot peruttu huonon sään vuoksi. Ja kovaa tuolla kyllä tuuleekin. Hivenen ärsyttää se, että tämä sattui juuri torstaille, sillä olen torstain labraryhmässä toisella kemian kurssillani. Se ei niinkään haittaa, etten päässsyt labraan tänään, mutta se ärsyttää, että työt siirtyvät nyt viikolla eteenpäin ja joudun maaliskuussa Quebecin matkan jälkeen vääntämään (kaikkien muiden palautettavien töiden lisäksi) vielä viimeisen selkkarinkin. Toisaalta, ei tämä ylimääräinen vapaa keskellä viikkoa hirveästi haittaa. Säihin liittyen sain myös alkuviikosta sähköpostin kv-koordinaattorilta. Se sisälsi lähinnä pukeutumisohjeita, koska oli kylmä päivä. Kohderyhmänä oli tosin ehkä lähinnä vähän Suomea lämpimämmistä maista saapuneet. Viesti oli vähän turhankin äidillinen sisältäen muun muassa seuraavan pätkän: "Ladies, please forget fashion, and wear warm clothing, wether or not they look nice. Okay? Your parents would want you to be alive and well." Oli silloin toki parikymmentä astetta pakkasta ja tuuli sen verran, että veikkaisin tuulikertoimen kanssa lasketun lämpötilan olleen -30 C kieppeillä, mutta silti.. Tänään piti olla myös kansainvälisten opiskelijoiden Meet & Greet tapahtuma, mutta sekin siirrettiin hamaan tulevaisuuteen (luultavimmin ensi viikkoon) storm dayn vuoksi.

Ensi viikkolla on edessä ensimmäiset tentit. Espanjan kurssista on pieni koe (quizz) maanantaina ja perjantaina olisi sitten vuorossa kurssin Analytical instrumentation ensimmäinen välikoe (käytännössä aiheesta kromatografia, koska muuta emme oikeastaan ole vielä kurssilla käsitelleet). Hassua sinällään, että reilun kolme kuukautta kestävässä kurssissa on koko kurssin kattavan loppukokeen lisäksi kaksi välikoetta. No, tuleepahan ainakin opeteltua asiat paremmin.

Kävimme viime perjantaina Sannan ja ranskalaisen Karlin kanssa katsomassa jääkiekkoa kampuksen jäähallissa. Täällä on tosi hyvät liikuntatilat kampuksella. Pitänee käydä testaamassa ainakin uima-allas, kunhan keksin jostain välistä aikaa siihen. Näin talvella on myös paljon yliopiston joukkueiden jääkiekko pelejä ja koripalloa sekä muutama uimakilpailu, joita voi käydä katsomassa opiskelijakortilla ilmaiseksi. Kesällä olisi myös jenkkifutista ja ilmeisesti tavallistakin. Ja ainakin tuo miesten jääkiekkojoukkue on ihan suht hyvä.

UPEI Panthers (mustat) vastaan SFX X-Men (valkoiset).

Ja hyvinhän se päättyi.
Viime viikonloppuna kävimme myös keskustassa kahvittelu/ihmettely retkellä ja katsastimme muun muassa Anne of Green Gables Storen. (Täällä on museokin, mutta se on auki vain touko-syyskuussa, joten se jää näkemättä.) Lisäksi kävimme toisessa Charlottetownin ostoskeskuksista toteamassa, että siellä on vain muutama hassu kauppa. Tässäpä vielä vähän kuvasatoa ko. retkeltä.


Katunäkymää keskustasta.

Kirkko.

Patsas maailmansodissa ja Korean sodassa kuolleiden PEI:laisten muistoksi.

Anne of Green Gables Store.

Kahvi ja joku omenahässäkkä Tim Horton'silla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti