maanantai 10. tammikuuta 2011

Kämppä ja vähän muutakin

Aloitetaanpa tällä kertaa kämpän esittelyllä, kun nyt viimein sain otettua kuvia:

Keittiö ja olohuone.
Eteinen. Vasemmassa reunassa ulko-ovi, oikealla makuuhuoneet ja edessä kylppärin ovi (kuva otettu keittiöstä).
Huoneeni.

Vessa/kylppäri.
Kämppä on siis siis kahden hengen solu opiskelija-asuntolasta, Blanchard Hallista. Tilaa on yllättävän paljon ja kalusteet ja verhot tosiaan oli onneksi täällä valmiina. Makuuhuoneista löytyy sänky (peitto ja tyyny pitää itse hankkia), kirjoituspöytä, kaksi lipastoa ja tanko, johon saa ripustettua roikkuvat vaatteet. Olohuoneessa on sohvaryhmä, pöytä ja ihan ok kokoinen telkkari. Keittiössä on jääkaappipakastin ja uuni (+ hella tietenkin) sekä aika paljon säilytystilaa, mutta astioita ei ole valmiina. Kylppärissä on kylpyamme. Pitänee testata se kunhan jaksan pestä sen (pesemättä en ehkä sinne menisi lillumaan). Kämpässä on myös pieni varastohuone, jonne saa esim. matkalaukun kivasti pois esiltä. Lisäksi löytyy lankapuhelin ja telkkarissa on ihan kivasti kanavia. Yliopiston langattomaan verkkoon pääsee opiskelijatunnuksilla. Se on joskus tosin vähän hidas ja laittamalla nettipiuhan seinään saa vähän nopeamman verkon, mutta itse olen ainakin pärjännyt hyvin langattomalla. (Yliopistolla on myös paljon koneita opiskelijoiden käytössä.)

Tässä vielä näkymä ikkunasta (viistosti oikealle). Kuva on hyönteisverkosta johtuen vähän sumea:
Subway ja Burger King (jälkimmäinen näkyy vähän huonosti).
Kämppikseni Megan saapui siis viime keskiviikkona ja on tosi mukava. Hän on kotoisin Visconsinista USA:sta, mutta opiskelee täällä neljättä vuotta englantia ja antropologiaa. Häneltä olen saanut hyvin kyseltyä kaikenlaisista käytännönasioista ja muutenkin on kiva, kun ei tarvitse asua yksin. Meganin kavereita oli meillä torstaina iltaa istumassa ja oli kiva tutustua "paikallisiin" (opiskelioista suurin osa on siis kotoisin muualta kuin Charlottetownista). Kämppiksen kanssa kävi siis tosi hyvä tuuri! (Meganilta kuulin myös kauhutarinoita hänen joistakin edellisistä kämppiksistään.)


Lauantaina oli viimein orientaatio tammikuussa aloittaneille kv-opiskelijoille. Se olisi mielestäni voinut olla jo aiemmin, kun luennot tosiaan alkoivat jo keskiviikkona. Siellä oli jokunen meitä vaihtareita ja sen lisäksi kansainväliset opiskelijat, jotka ovat tulleet tekemään koko tutkinnon tänne. Se koostui lähinnä paljosta puheesta ja tutustumiskierroksesta. Lopuksi sai kuitenkin lounaan (pitsaa) ja me, jotka olemme vain lukukauden verran vaihdossa pääsimme lounaan jälkeen pois, sillä loppuosa ei koskenut meitä. Orientaatiossa tutustuin muutamaan uuteen ihmiseen ja päätimme käydä viimein tutustumassa keskustaan. Robbie, joka organisoi kv-opiskelijoille buddy programia, heitti meidät ystävällisesti keskustaan kotiin mennessään ja esitteli meille sataman. Sitten kiersimme brasilialaisten Virginian ja Jorgesin opastuksella keskustaa (he ovat ehtineet olla täällä jo muutaman kuukauden). Keskusta on pieni ja suloinen. Otan kuvia joskus aurinkoisemmalla säällä.

Kävimme välissä kotona kampuksella ja palasimme illalla keskustaan Virginian ja Jorgesin luo iltaa viettämään. Bussit ovat opiskelijakortilla ilmaisia, mutta niitä menee kaupungin pienuudesta johtuen vain puolen tunnin tai tunnin välein (sunnuntaisin ja yhdentoista jälkeen illalla ei ollenkaan). Bussilla keskustaan menee n. 10 min, mutta matka ei ole mahdoton kävelläkään (puolisen tuntia). Loppuillasta siirryimme Baba'siin, joka on pieni ja kodikas baari. Siellä oli <3livemusiikkia<3. Tykkäsin paikasta paljon ja pitänee yrittää mennä uudestaan ensi lauantaina, kun on vuorossa indie-ilta.
Toinen Baba'sissa soitaneista bändeistä.
Kotiin tulimme sitten taksilla ja saimme samalla pienen kotiseutukierroksen ja viihdettä matkalle, kun taksi heitti ensin kotiin toisella puolen kaupunkia asuvan paikallisen. Taksi maksoi 9$ keskustasta kotiin, mikä ei todellakaan ollut paha, kun meitä oli vielä kolme jakamassa summan.

Lauantaipäivän jäljiltä kenkäni eivät taida vieläkään olla kuivat, joten pienenä vihjeenä tänne mahdollisesti myöhemin tuleville: OTTAKAA KUMPPARIT MUKAAN! Ne on ihan oikeasti ainoat järkevät kengät tänne, kun lunta on paljon ja lämpötila lähellä nollaa ja teitä suolataan valtavasti. Suola myös kertyy kenkiin valkeina laikkuina, joten kannattaa ehkä jättää lempparikengät kotiin.

Minulle selvisi eilen myös, mitä puhuvat liikennevalotolpat sanovat. Aiemmin luulin niiden puhuvan minulle samettipeuroista (velvet deer), mutta eilen ylitettyäni University avenuen tajusin, että tolppa ilmoittaa kävelijälle  sen tien nimen, jonka ylitystä varten valo vaihtuu vihreäksi (risteyksissä, joissa kaksi tietä risteää). Samettipeura olikin Belvedere avenue.

Nyt pitäisi sitten opiskella ahkerasti, kun viikonloppu kului kaikkeen muuhun ja tekemistä on kursseissa tosiaan aikalailla. Sain onneksi ostettua tarvitsemani kemian kirjan käytettynä, kun kyselin kemian laitoksella vanhemmilta opiskelijoilta käytettyjä kirjoja. Jouduin myös ostmaan gogglesit (en tiedä, mitä ne on suomeksi, mutta siis ne vanhanaikaiset suojalasit), koska labrassa vaaditaan ne niiden töiden kohdalla, joissa käsitellään vahvoja happoja (muuten riittää tavalliset suojalasit).
Loppukevennyksenä minä ja uudet gogglesit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti