keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Sad goodbyes

Niin kamalaa kuin yksi kerrallaan lähtevien ihmisten hyvästelemien onkin, vielä pahempaa on hyvästellä kaikki ne jäljelle jäävät, kun itse on lähdössä. Tulin juuri kotiin "viimeiseltä illalliselta" ja halusin vielä päivittää blogin ennnen kotiin paluuta.

Huomenna on edessä pakkausta ja kämpän siivoaminen ja iltapäivällä pitäisi sitten suunnata kohti Suomea. Viime päivät ovat olleet mahtavia ja fiilikset vaihdelleet kovasti. Haluan kyllä kotiin kaikkien siellä olevien ihanien ihmisten luo, mutta olisi niin kivaa jäädäkin. On vielä niin paljon tekemättä ja näkemättä. Yksi lukukausi on ehdottomasti liian lyhyt aika tutustua yhteen pieneen saareen. Aika on suorastaan lentänyt ohitse.

Cole, joka on saarelta kotoisin, kutsui minut ja Kirstinin eilen luokseen päivälliselle. Oli mahtavaa käydä hänen luonaan ja tutustua paikalliseen perheeseen. (Täällä on enemmän sääntö kuin poikkeus, että läheltä yliopistoa kotoisin olevat asuvat vanhempiensa luona.) Saimme tosi hyvää grillattua lohta ja täytettyjä perunoita (perunat ovat hummerin lisäksi yksi PEI:n ylpeys). Lisäksi saimme kuulla 15-vuotiaan Mattin viulunsoittoa ja 5-vuotias Grayson esitteli meille koko lelukokoelmansa. Cole vei meidät myös rannalle päivällisen jälkeen. Vielä ei tietenkään ole auringonottoilma (Itse asiassa saari tarjosi minulle tänään lumisadetta viimeisen päivän kunniaksi.), mutta oli ihan huippua kävellä laskuveden paljaaksi jättämää meren pohjaa pitkin ja bongailla simpukankuoria. Valitettavasti minulla ei ollut kameraa mukana, mutta jos saan muilta kuvia, niin laitan jotain seuraavaan päivitykseen.

Tänään näin lähes kaikki saarella vielä olevat ystäväni viimeisen illallisen merkeissä. Söimme sushia paikallisessa Japanilais-Korealaisessa ravintolassa ja jatkoimme siitä vielä yksille Old Triangle -nimiseen pubiin. Vasta tänään tajusin, että todennäköisesti en näe suurta osaa noista ihmisistä enää koskaan. Hyvästelyn haikeutta lievensi ainoastaan se, että tiedän näkeväni sentään osan näistä ihmisitä vielä tulevaisuudessa. Kirstinin toivon mukaan jo kesällä, sillä suunnitelmissani on pikaisen Suomessa pyörähtämisen jälkeen suunnata kesäksi Saksaan. Aloitan myös heti säästämään matkarahaa, jotta pääsen Brasiliaan Virginian ja Jorgen luo joskus lähitulevaisuudessa.

Päivitän vielä kuulumiset Suomesta jonkinmoisen yhteenvedon muodossa kunhan pääsen sinne asti ja saan ajatuksia selviteltyä. Tämä jää kuitenkin näillä näkymin tämän blogin toiseksi viimeiseksi päivitykseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti