sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Halifax ja muutakin

Halifax oli kiva "pieni iso kaupunki". 390 000 asukkaan kaupunkina se on kuulemma Maritimesin ainoa iso kaupunki. (Maritimes nimeä käytetään Kanadan itäosan kolmesta provinssista, New Brunswickista, Nova Scotiasta ja Prince Edward Islandista.) Downtownin alue oli kuitenkin pieni ja jopa minun onnettomalla suuntavaistollani kartta kävi pian tarpeettomaksi.

Matkustimme Sannan kanssa Halifaxiin shuttle servicen pikkubussilla, joka kulkee kerran päivässä Halifaxista Charlottetowniin ja takaisin. Ko. palvelu on todella kätevä, sillä pääsimme Halifaxin päässä suoraan hostellin ovelle, mistä meidät myös haettiin lähtöpäivänä. Ainoa miinuspuoli palvelussa on se, että lähtö Halifaxista takaisin kohti Charlottetownia tapahtuu jo hieman ennen seitsemää aamulla.

Yövyimme kaksi yötä Halifaxin HI-hostellissa, joka oli todella siisti ja muutenkin mukava paikka. Voin suositella. Plussaa hostellille myös vastaanottovirkailijan sujuvasta suomen kielen taidosta. En ihan ensimmäisenä olisi odottanut saavani palvelua suomeksi meren tällä puolen, mutta näin siis todella tapahtui. Menimme hostelliin sisään ja selvittelimme aluksi englanniksi varaustamme ja sen maksamista. Pohdiskelimme sitten suomeksi keskenämme Sannan kanssa maksutapaa, jolloin virkailija totesi olevansa Suomesta ja että voimme kyllä puhua suomeakin. (Hän oli aluksi luullut meidän olevan Ruotsista, sillä varaus oli tehty minun ruotsin kielisellä sukunimelläni.) Pieni maailma. Sama herra sattui olemaan vuorossa myös lähtiessämme.


Halifaxissa vietimme aikaisesta lähtöajankohdasta johtuen vain 1,5 päivää, mutta siinäkin ajassa ehti nähdä kaupunkia kivasti. Kävimme kahdessa museossa, kiersimme downtownissa, shoppailimme ja söimme hyvin. Maritime Museum of the Atlantic esitteli merenkulkua pääasiassa Nova Scotian alueella ja siellä näimme muun muassa joitakin Titanicista peräisin olevia esineitä, sillä Titanicin upottua merestä kerätyt ruumiit vietiin Halifaxiin, jonne päätyi samalla joitakin esineitä laivasta. Museum of Natural Historyssa näimme puolestaan Sue-dinosauruksen (Tyrannosaurus rexin luurangon). Dinosauruksen jäännösten näkeminenn oli hienoa, mutta muuten kyseinen museo oli suunnattu selvästikin enemmän lapsille kuin aikuisille.

Purjelaiva.

Pala Titanicia.
Sue.
Halifaxia, taustalla näkyy Dartmouthin puoli (välissä on vettä).
Saari Halifaxin edustalla.

Ensimmäiset tänä keväänä näkemäni luonnonvaraiset kukat. Kuvattu rakennustyömaalta verkkoaidan läpi.

Kotiin saapuessani lähdöntunnelma oli vielä konkreettisempi kuin aiemmin. Palasimme Charlottetowniin torstaina ja samana päivänä ystäväni Kristie palasi kesäksi kotiinsa USA:n puolelle. Perjantaina lähti puolestaan kämppikseni Megan. Kämppä tuntuu todella tyhjältä nyt. Sanna lähti tänään aamulla. Onneksi muutama tuttu sentään on vielä täällä ja saksalainen Kirstin lähtee vasta torstaina kuten minäkin. Täällä on ollut keskiviikosta tähän päivään asti East Coast Music Week, jonka puitteissa on joka päivä esiintynyt lukuisia Kanadan itärannikon bändejä eri puolilla kaupunkia. Olemmekin kierrelleet ahkerasti katsomassa bändejä täällä vielä olevien kanssa, mutta tuntuu, että porukka pienenee päivä päivältä. Pitäisi varmaan itsekin vähitellen alkaa pakkailla tavaroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti