maanantai 28. helmikuuta 2011

Arkeen paluu

Loma loppui ja tänään koitti arki. Oli kyllä kovin tervetullut katkos opiskeluun. Reissuun en lomalla ihan säästösyistä lähtenyt, mutta onneksi Charlottetownissakin riitti tekemistä. Loma sisälsi tällä kertaa lumilinnan (tai oikeastaan valtavaan lumikasaan kaivetun linnoituksen) rakentamista, synttärijuhlat (sankariin tutustuin vasta juhlissa), yhden potluckin, live musiikkia (vieläpä kaverin esittämänä) ja paljon yleistä laiskottelua. Potluck on kokoontuminen, johon kaikki valmistamat jonkin ruokalajin ja ne syödään sitten yhdessä pois. Harmittavaa kyllä kukaan ei ollut tällä kertaa tehnyt jälkiruokaa, mutta ei sille kyllä olisi ehkä ollut tilaakaan niiden kaikkien pääruokien jälkeen.. Laskettelemaan minun oli tarkoitus lähteä myös, mutta sen jätin sitten väliin huonon sään takia.

Ihanan loman jälkeen piti tänään taas raahautua aamulla luennolle. Espanjan välikoe siirtyi onneksi keskiviikolle (piti olla tänään), joten sain pari päivää lisää aikaa opetella asiat. Totesin myös espanjan opettajani maailman parhaaksi, kun hän lupasi minulle, että voin tehdä maaliskuussa olevan testin jonakin muuna päivänä kuin mille se on laitettu. Olin jotenkin todella onnistuneesti ilmeisesti kuvitellut pystyväni jakaantumaan kahtia, sillä huomasin viikonloppuna, että minun pitäisi olla 18.3. sekä Quebecissä että espanjan kokeessa (Charlottetownissa). Ongelma ratkesi kuitenkin vähän liiankin helposti kiitos ihanan opettajan. (Olin valmistautunut itkemään ja rukoilemaan, että saan tehdä kokeen muuna päivänä, mutta ei tarvinut tehdä kumpaakaan.)

Joustoa siis löytyy onneksi täälläkin, vaikka joissakin asioissa toki ollaan tiukempia kuin Suomessa. Esimerkiksi kirjallisia töitä ei välttämättä saa palauttaa ollenkaan, jos niitä ei ole tuonut ajoissa ja jos kurssia ei pääse läpi, niin se on sitten otettava kurssi seuraavana vuonna uudestaan (ja maksettava se siis tottakai myös uudestaan). Sana uusintatentti, josta kotona Suomessa on tullut vähän liiankin tuttu käsite, on siis täällä tuntematon. Toisaalta ainakin kaikki ne proffat, joiden kursseilla olen ovat reiluja ja joustoa on mahdollista saada esim kirjallisten töiden palautukseen, kun ajoissa pyytää.

Lopputentti aikataulu tuli viime viikolla ja ilokseni huomasin, että viimeinen tenttini on jo pari viikkoa ennen Suomeen paluuta. Vaikuttaa siis silti, että on ehkä pakko tehdä pieni reissu johonkin ennen kotiin paluuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti