lauantai 19. helmikuuta 2011

Spring Break!

Aika tosiaan lentää täällä. Yritän päivittää blogia kerran viikossa, mutta kyllähän tuosta edellisestä päivityksestä näyttää reilu viikko vierähtäneen. Ja edelleenkään en ole käynyt koulun uima-allasta testaamassa suurista aikeista huolimatta, mutta jospa nyt lomalla saisin sen aikaiseksi. Eilen alkoi nimittäin kaikkien kovasti odottama spring break (tai ikävämmin / virallisemmin ilmaistuna reading weak). Ensi viikolla ei siis ole luentoja, labroja tai mitään muutakaan opetusta. Hivenen ihmettelin tammikuussa tullessani, miksi kolmen ja puolen kuukauden lukukaudessa pitää olla viikko lomaa puolivälissä, kun lukukausi on muutenkin niin lyhyt. Enää en ihmettele. Viime viikko oli kuulemani mukaan opiskelujen suhteen melko rankka kaikille ja loma oli todellakin tervetullut. Itse olin siitä onnekas, ettei minulla ollut yhtään tenttiä viime viikolla. Siitä huolimatta jäivät unet parina yönä melko vähiin, kun torstaiksi piti saada valmiiksi kirjallisuuskatsaus, johon menikin sitten vähän enemmän työtunteja kuin olin osannut arvioida. Sinäänsä ihan kiva homma ja aiheet saimme valita itse, mutta työmäärä oli hivenen kohtuuton siihen nähden, että työ vastasi laajuudeltaan kandidaatintutkielman kirajllista osaa kotona Jyväskylässä (6 op), joskin lähteitä piti olla vielä puolet enemmän (ja tämä siis 15 % 3 creditin, eli n. 6 op:n kurssista).

Maanantaiksi sattui onneksi ystävänpäivä keventämään työntäyteistä viikkoa. Itse vietin ystävänpäivää kämppikseni Meganin vinkistä hänen ystävänsä Daniellen järjestämässä illallisjuhlassa. Juhlan ideana oli kerätä rahaa Daniellen afrikan "matkaa" varten. Hän on siis lähdössä kesällä 6 kk:ksi Tansaniaan vapaaehtoistyöhön ja keräsi tällä tavoin matkarahoja. Illalliskortti maksoi 20 $ ja sisälsi 3 ruokalajin illallisen sekä alkoholittoman alkudrinkin. Aika hyvä diili mielestäni. Tilaisuus oli kampuksen baarin The Waven tiloissa ja paikka oli saatu yllättävän tunnelmalliseksi. Alla on hivenen epäselvä kuva, mutta ehkä siitä saa käsityksen.

The Wave ystävänpäivänä.

Pääruoka, pahoittelut huonosta kuvanlaadusta.

Hivenen draamaa aiheutti illalisen aikana se, ettei eräs pöydässäni istunut pippuriallerginen tyttö ollut muistanut mainita allergiastaan, mutta tästä selvittiin säikähdyksellä, kun lääkkeet olivat onneksi mukana.

Seuraavana aamuna nukuinkin sitten ensimmäistä kertaa täällä pommiin. Minun unenlahjoillani on tosin ihme, että se tapahtui vasta nyt. Hivenen ärsyttää se, että piti nukkua juuri läsnäolopakolllisen luennon yli ja vielä enemmän se, että kampus suljettiin heti tuon luennon jälkeen huonon sään vuoksi. Ainoastaan aamun ensimmäiset luennot ehdittiin siis pitää, ja jos minulla olisi ollut yhtään tuuria, niin koko koulua ei olisi aamulla avattu ollenkaan.. Ja edellisiltaisella ystävänpäivällä ei siis ollut osuutta pommiin nukkumiseeni, illallinen loppui jo yhdeksältä ja olin hyvissä ajoin kotona nukkumassa.

Nyt lomalla minulla ei ole sen kummempia suunnitelmia kuin tutustua Charlottetowniin + lähiympäristöön vähän paremmin. Suunnittelin ensin pientä reissua Halifaxiin, mutta päätin säästää rahat Quebeciä varten. Ja alkuviikon hengähdystauon jälkeen voikin sitten taas kivasti alkaa valmistautua seuraavalla viikolla olevaan espanjan välikokeeseen ja kemian kurssin suulliseen esitelmään. Mutta nyt aion kyllä viikonlopun verran olla avaamatta koulukirjoja. Megan kutsui eilen ison joukon ystäviään meille loman alkamisen kunniaksi ja tutustuin muutamaan uuteen paikalliseen ihmiseen. Tänään aion vielä lähteä tervehtimään keskustassa asuvia brasilialaisia ystäviäni Virginiaa ja Jorgea. Huomenna olisi sitten aamupäivällä vuorossa lumilinnojen rakentamista asuntoloiden viereiselle aukiolle, jos sää sallii (eli jos ei sada vettä/räntää).

Ja vaikka tämä ei muotiblogi olekaan, niin lopuksi haluan jakaa vielä kuvan maailman kauneimmista kengistä, jotka löysin paikalliselta ostarilta juuri sopivasti ystävänpäiväksi:
Maailman kauneimmat kengät.

2 kommenttia:

  1. Mitä kolmen ruokalajin illallinen piti sisällänsä?
    JA ihanat kengät =)

    VastaaPoista
  2. Alkuruuaksi oli porkkana- tai tomaattikeittoa, pääruuaksi vuohenjuustolla täytettyä porsaan sisäfilettä tai kasviswrappejä ja jälkkäriksi "maple avalanche" -nimistä kakkua/piirakkaa.

    VastaaPoista